Bosz: "Mijn verantwoording natuurlijk, want ik stel ze op"

18 september 2016, 19:27

Peter Bosz toonde zich zondag tevreden met de 0-2 overwinning van Ajax op Heracles Almelo. De oefenmeester was echter negatief over het vertoonde spel van de Amsterdammers. Bosz had het met zijn ploeg lastig in Almelo.

"Zij lieten de bal in het begin makkelijker rond gaan. Achteraf lijkt het misschien een eenvoudige overwinning, maar je moet hier toch maar zien te winnen", vertelt Bosz aan FOX Sports. "Als je het laatste kwartier komt binnen wandelen lijkt het eenvoudig. Zij hadden aan het begin van de tweede helft twee grote kansen." Door de overwinning staat Ajax derde met vijf punten minder dan koploper Feyenoord.

"Als je eenmaal gaat winnen, groeit het vertrouwen en ga je makkelijker voetballen. We hebben nu voor de derde keer achter elkaar in dezelfde samenstelling kunnen spelen." Toch werden er vraagtekens gezet bij de positie van Hakim Ziyech als rechtsbuiten. "Het is mijn verantwoording natuurlijk, want ik stel ze op. Hakim is geen klassieke rechtsbuiten, dus zal hij naar binnen komen. Dat weet je en dat kan ik hem dan ook niet kwalijk nemen."

Ook spits Bertrand Traoré maakte geen gelukkige indruk. "Ik heb wel met Bertrand gesproken, omdat hij vooral in de wedstrijd tegen Vitesse heel ver mee terug kwam. Ditmaal had hij in de eerste helft een paar goede acties, waarbij hij kort weg draaide. Het vervolg moet beter, maar dat is wel een kwaliteit van hem. Aan de hand van hun kwaliteiten moet je spelers laten spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen