Bayern en Dortmund winnen, Leipzig meldt zich in top

17 september 2016, 17:23   Bijgewerkt: 17 september 2016, 17:34

Eenvoudig ging het niet, maar na drie speelronden heeft regerend kampioen Bayern München de perfecte score van negen punten behaald. Na een vroege achterstand won de ploeg van Carlo Ancelotti zaterdagmiddag met 3-1 van FC Ingolstadt 04. Verder kende Borussia Dortmund een eenvoudige middag, terwijl RB Leipzig knap is gestegen naar de tweede plaats in de Bundesliga.

Verwacht werd dat Bayern op eigen veld probleemloos van Ingolstadt zou winnen, maar dat viel wat tegen voor de kampioensploeg. Na acht minuten kreeg Dario Lezcano het stadion in München stil, door de 0-1 te scoren. Lang duurde de euforie achter niet voor Ingolstadt. Robert Lewandowski scoorde vier minuten later met een prachtige stift uit een moeilijke hoek de gelijkmaker. Daarna had Bayern moeite om de opponent stuk te spelen, maar na rust viel de 2-1 dan toch. Xabi Alonso pegelde, zoals hij dat zo mooi kan, de 2-1 hard tegen de touwen. In de 84ste minuut maakte verdediger Rafinha vervolgens een einde aan de illusies van Ingolstadt. De rechtsback plaatste de bal van afstand keurig in de verre hoek: 3-1. Overigens zat Arjen Robben voor het eerst sinds maart weer bij de wedstrijdselectie, maar hij kreeg geen speelminuten.

Scoren is voorlopig het probleem van VfL Wolfsburg in de Bundesliga. Vorige week wist het ondanks de komst van Mario Gomez al niet te scoren en ook vanmiddag bleef de teller op nul staan in de uitwedstrijd tegen 1899 Hoffenheim. De ploeg kreeg zelf echter ook geen tegengoal, waardoor beide teams een puntje pakten in de derde speelronde. Jeffrey Bruma maakte weer de negentig minuten vol bij Die Wölfe.

Eintracht Frankfurt is knap geklommen naar de zesde positie in de Bundesliga. Door doelpunten van Alexander Meier en Marco Fabian werd er met 2-1 gewonnen van Bayer Leverkusen, dat via Javier Hernandez na een uur nog wel terugkwam tot 1-1. Leverkusen kent met drie punten uit drie duels een beroerde start van het nieuwe voetbaljaar. [photo,100878,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen