Van den Brom wil beter AZ zien, Jans houdt vertrouwen

16 september 2016, 15:32

Na een teleurstellend resultaat in de Europa League tegen FC Dundalk (1-1) wil AZ zich zondag tegen PEC Zwolle revancheren. De Alkmaarders staan na vijf speelronden op de vierde plaats met evenveel punten als nummer drie Ajax. PEC Zwolle is momenteel hekkensluiter, maar desondanks houdt Ron Jans vertrouwen.

Van den Brom: "Vooral aanvallend kan het beter"

Bij AZ was vrijdag, daags na de wedstrijd tegen Dundalk, Stijn Wuytens het gesprek van de dag. De middenvelder kwam hard in botsing met de Dundalk-doelman en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek hij een hersenschudding te hebben opgelopen. "Stijn heeft donderdagnacht thuis goed geslapen en heeft vanmorgen zelfs al weer aan zijn herstel gewerkt. Hij is naar de club gekomen en voelt zich vrij goed", aldus John van den Brom op de clubwebsite van de Alkmaarders.

Over het spel van zijn ploeg is de AZ-trainer nog niet helemaal tevreden. "We speelden een beetje verkrampt en blokkeerden in alles: bij druk zetten en in balbezit. We kunnen veel beter. Daar hebben we het vanmorgen met elkaar over gehad. Achterin staat het als een huis, maar in de aanval is nog niet elke kans een goal."

Jans verandert weinig aan basiself 

Ondanks het feit dat PEC Zwolle tot nu toe slechts twee punten pakte in vijf wedstrijden blijft Jans vertrouwen houden in zijn selectie. De enige verandering is dat Bart Schenkeveld de geschorste Calvin Verdonk zal gaan vervangen in de wedstrijd met AZ. 

De trainer geeft aan weinig reden te zien om grote veranderingen aan te brengen in zijn opstelling. "Ik heb goede dingen gezien in de laatste wedstrijd", doelt hij op het 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht. Afgelopen seizoen trok PEC Zwolle in eigen huis aan het langste eind. AZ werd toen met 2-1 verslagen. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen