Vd Looi houdt vast aan basis, Excelsior blijft nuchter

16 september 2016, 16:13

Na vijf speelronden in de Eredivisie kunnen we concluderen dat Excelsior, met negen punten en een zesde plaats, een van de positieve verrassingen is. De Kralingers gaan zaterdagavond (aftrap 20.45 uur) in de uitwedstrijd tegen Willem II voor de vierde zege in zes duels. Willem II, dat veertiende staat, hoopt afstand te nemen van de degradatiezone.

Van de Looi kiest voor zelfde namen

Zomeraanwinst Derrick Tshimanga zal voor het eerst tot de wedstrijdselectie van Willem II behoren, maar de linksback zal nog niet in de basis beginnen. Coach Erwin van de Looi kiest voor dezelfde namen als in de uitwedstrijd tegen AZ, die ondanks veel balbezit met 2-0 verloren werd. Het spel in Alkmaar zorgt wel voor vertrouwen. "Maar in de laatste 25 minuten had het best wat doelgerichter, effectiever en opportunistischer mogen zijn. Daar hebben we goed aan kunnen werken", aldus de trainer van Willem II tegen het Brabants Dagblad.

Van de Looi zegt verder 'een wat dubbel gevoel' te hebben na de start van de Eredivisie. "De ploeg is zich flink aan het doorontwikkelen. Tegen AZ bleek hoe klein de verschillen dit seizoen zijn. Excelsior heeft ook een heel uitgebalanceerde ploeg. Die wordt door het grote publiek onderschat. Maar we zullen echt goed moeten zijn om te winnen", waarschuwt Van de Looi.

Van der Gaag: "Het zegt nog niet zo veel"

Excelsior mag dan wel zesde staan, Mitchell van der Gaag blijft rustig en tempert de verwachtingen rond zijn ploeg. Ondanks alle lof wil hij dat men nuchter blijft op Woudestein. "We zijn goed begonnen aan de competitie, maar niet meer dan dat. We zijn pas vijf speelronden onderweg, dus het zegt nog niet zo veel. Pas na elf, twaalf wedstrijden kun je iets meer inschatten hoe het gaat verlopen", stelt Van der Gaag op de clubwebsite.

Toch kan Van der Gaag er niet omheen dat Excelsior uitstekend begonnen is. Toch weet hij dat de wereld er na een verliespartij in Tilburg weer heel anders uit kan zien. "Ze hebben goed veldspel laten zien, spelen herkenbaar en hebben goede spelers", zegt Van der Gaag over de tegenstander. "De verschillen zijn niet zo dat je zo maar even wint. We zullen dus ook morgen weer top moeten zijn en keihard moeten werken. Dat zijn allemaal clichés, maar wel gewoon waar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen