Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Roda JC jaagt op eerste zege, schwung bij Heerenveen

Roda JC jaagt op eerste zege, schwung bij Heerenveen

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

16 september 2016 – Roda JC en sc Heerenveen gaan hun onderlinge ontmoeting van zaterdagavond (aftrap 19.45 uur) in Kerkrade nogal anders in. De thuisploeg incasseerde vorige week een 2-0 verlies bij Go Ahead Eagles en is daarom gebrand op eerherstel, terwijl de Friese bezoekers juist hun 3-1 overwinning op FC Twente een goed gevolg willen geven.

Anastasiou: "Goals maken volgende stap"

Coach Yannis Anastasiou heeft dit seizoen nog niet gewonnen met Roda JC. "Na de 2-0 nederlaag van afgelopen week bij Go Ahead Eagles wachten we inmiddels vijf wedstrijden op een overwinning. Daarom gaan we er zaterdagavond tegen Heerenveen alles aan doen om de eerste zege van dit seizoen uit het vuur te slepen", aldus de trainer op de Roda-website. "Verdedigend staan we goed, de taken zijn duidelijker en ook ons positiespel wordt steeds beter. De volgende stap is nu meer mogelijkheden creëren en goals maken."

Na vijf speelronden heeft Heerenveen al vijf punten meer dan Roda JC. "Met acht punten uit de eerste vijf competitiewedstrijden kent Heerenveen een prima start van de competitie. Aan ons de taak om die reeks te doorbreken. Daarvoor zullen we meer creativiteit moeten tonen en niet alleen meedogenloos moeten zijn in de duels maar ook voor het doel van de tegenstander. Ondanks de nederlaag van afgelopen week zie ik progressie. Nu is het zaak om meer intelligentie en rendement in ons spel te leggen. Tot 'de zestien' spelen we goed mee, maar de laatste pass is vaak onvoldoende. Dat is niet alleen kwestie van kwaliteit, maar ook van concentratie en het maken van de juiste keuzes. Om onszelf te belonen zullen we dus niet alleen met het hart, maar ook met het hoofd moeten spelen", zegt Anastasiou.

Streppel: "Er is een goede schwung"[/h2]

Aan de zijde van Heerenveen zijn er wegens fysieke klachten drie twijfelgevallen te noteren: Jeremiah St. Juste, Joost van Aken en Younes Namli. "We gaan morgen kijken hoe het ervoor staat", zegt Jurgen Streppel vrijdag op het digitale thuis van de Friezen. De trainer heeft er een lekkere trainingsweek opzitten, omdat de sfeer goed is door de zege op Twente. "Er is een goede schwung, niet alleen bij spelers en trainers, maar bij iedereen die aan de club verbonden is. Dat gevoel willen we graag nog even vasthouden."

Streppel constateert dat het bij Roda JC nog wat stroef draait en vindt dat niet gek. "Roda heeft een nieuwe trainer en er zijn nogal wat nieuwe spelers. Ze hebben tijd nodig om aan elkaar te wennen en de speelwijze in te slijpen", aldus Streppel, die vol voor de winst gaat in Kerkrade. "Een uitwedstrijd is anders dan thuis spelen, dat heeft te maken met de tegenstander en de omstandigheden, maar wij willen dolgraag uit en thuis domineren en presteren. Daar gaan we morgen voor." Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd