Groep C: Man City dankzij Agüero-hattrick naast Barça

14 september 2016, 23:02   Bijgewerkt: 14 september 2016, 23:35

In Groep C van de Champions League wees iedereen van te voren twee grote favorieten aan om door te gaan: FC Barcelona en Manchester City. In navolging van Barça, dat dinsdagavond al met 7-0 van Celtic wist te winnen, heeft Man City de favorietenstatus woensdag ook waargemaakt. The Citizens wisten Borussia Mönchengladbach overtuigend opzij te schuiven: 4-0.

De Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers moest dinsdagavond wegens hevige regenval een streep zetten door het duel tussen Man City en Gladbach, maar een dag later kon het duel tussen de Engelse en Duitse ploeg wél doorgaan. De grootmacht uit Manchester won het duel zeer eenvoudig. Heel dominant speelde het elftal van manager Pep Guardiola niet, maar het had een stuk meer stootkracht en uithoudingsvermogen dan de Duitse tegenstander.

De grote man aan de zijde van Man City was weer eens Sergio Agüero. De Argentijnse ster, die afgelopen weekend nog de Manchester Derby (1-2 winst) aan zich voorbij moest laten gaan omdat hij geschorst is in de Premier League, nam de eerste drie doelpunten voor zijn rekening in het Etihad Stadium. Eerst rondde Agüero het koelbloedig af na een lage pass van Aleksandar Kolarov, daarna was hij trefzeker vanaf elf meter, na een overtreding van Christoph Kramer. Met een echte spitsengoal op aangeven van Raheem Sterling zorgde hij voor de 3-0, voordat Kelechi Iheanacho voor het slotakkoord zorgde.

Er was weinig af te dingen op de overwinning van Man City, dat op woensdag 28 september op bezoek gaat op Celtic Park. Barcelona speelt dan de uitwedstrijd tegen Gladbach. Als Barça en City allebei ook hun tweede groepsduel winnen in de Champions League, dan zijn ze al hard op weg naar de knock-outfase.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen