Van den Brom: "Geen kick and rush-voetbal bij Dundalk"

14 september 2016, 20:24

John van den Brom hoopt dat AZ het donderdagavond wederom kan waarmaken in de Europa League. De Alkmaarse club heeft een uitstekende staat van dienst in Europa en wil eens te meer bevestigen dat het de status van 'Europe Fighter' heeft. De groepsfase wordt in het eigen AFAS Stadion afgetrapt met een thuiswedstrijd tegen het Ierse Dundalk FC.

Van den Brom heeft er vertrouwen in, maar beseft dat het geen appeltje eitje zal worden tegen Dundalk. "Wij spelen tegen de koploper van de Ierse competitie. Daarnaast plaatsten zij zich bijna voor de groepsfase van de Champions League, ten koste van Legia Warschau, dus we hebben veel respect voor Dundalk", aldus de AZ-trainer op AZ.nl. "Ik wil dan ook met geen woord praten over het semi-professionalisme van onze tegenstander."

De tegenstander van donderdagavond onderscheidt zich in het Britse en Ierse voetbal, vindt Van den Brom. "Dundalk is geen typisch Britse tegenstander, met het zogenoemde kick and rush-voetbal, maar zoekt juist de combinatie en de voetballende oplossing", zegt de coach van AZ, die wel zijn eigen spelletje wil spelen. "Wij gaan op de manier spelen die bij ons past."

De selectie van AZ is fit voor het treffen met Dundalk, waarin Van den Brom veel vertrouwen heeft. "We zijn de voorrondes glansrijk doorgekomen. Daar willen we morgen een goed gevolg aan geven en ik denk dat we kunnen winnen. Zenit springt er in deze poule echt uit. Dan moeten wij zorgen dat we de nummer twee worden. We hebben veel kwaliteit en ervaring, het wordt tijd dat we het nu waar gaan maken. Ik heb er vertrouwen in en kijk er naar uit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen