Kruiswijk in de fout tegen Ajax: "Ik zal er heel duidelijk naast"

11 september 2016, 20:19

Arnold Kruiswijk beleefde zondag een ongelukkige wedstrijd tegen Ajax. Halverwege de tweede helft pakte de verdediger van Vitesse zijn tweede gele kaart. De Arnhemmers wisten de 1-0 achterstand niet meer ongedaan te maken.

Kruiswijk ging ook niet vrijuit tijdens het doelpunt van Nick Viergever. De linksback van Vitesse vergat zijn tegenstander voldoende te verdedigen. "Ik zat er heel duidelijk naast", vertelt Kruiswijk aan FOX Sports. "Nick Viergever was gewoon weg. Dit mag me niet gebeuren." Kruiswijk moest even later vertrekken na een overtreding rondom de middenlijn op Joël Veltman.

"Ik ben eerlijk genoeg om te zetten dat ik geel verdien als ik iemand goed raak, maar deze kaarten vond ik heel makkelijk." Trainer Henk Fraser was wel tevreden over het niveau van zijn ploeg. "Dit niveau moeten we vaker halen. Dat levert nu niets op, maar gaan we wel meenemen naar de komende tegenstanders."

"We kwamen om te voetballen, om het initiatief niet alleen bij Ajax te laten", gaat Fraser verder. "Zeker voor rust lukte dat en hadden we een aantal goede kansen. Helaas speelden we het soms dramatisch uit. We zijn te vaak tegenstanders kwijt, dat gebeurde ook al in oefenwedstrijden. Je moet de bal én de man zien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen