FC Groningen in eigen huis ook niet langs Sparta

11 september 2016, 16:31   Bijgewerkt: 11 september 2016, 17:22

Opnieuw is het FC Groningen niet gelukt om de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Thuis in het eigen Noordlease Stadion kwam het niet verder dan een gelijkspel tegen Sparta Rotterdam: 1-1. Mimoun Mahi zette Groningen op voorsprong, maar even later zorgde Zakaria El Azzouzi voor de gelijkmaker met een mooi stiftje. De thuisploeg drong op het einde nog wel aan, maar kon de 2-1 niet meer forceren.

Voor FC Groningen waren de belangen van deze wedstrijd vooraf het grootst. Het had pas net voor de interlandbreak het eerste puntje gepakt van het seizoen, op bezoek bij PSV werd het 0-0. Verder werd er drie keer verloren. Daarnaast had het ook nog maar drie keer gescoord en al elf doelpunten om de oren gekregen.

Het leek het begin voor een mooie middag voor Groningen, ware het niet dat Zakaria El Azzouzi daar anders over dacht. Hij werd zes minuten na de 1-0 in de diepte aangespeeld door Craig Goodwil en rondde de counter fraai af door de bal over Sergio Padt te wippen: 1-1. Groningen was even van slag en incasseerde vrij snel bijna de 1-2. Padt kwam met de schrik vrij toen hij dacht dat de vrije trap van Ryan Sanusi over ging, maar Sanusi raakte met zijn inzet ook de lat.

De kansen in de eerste helft waren nog niet op, want ook Groningen ging weer op zoek naar een tweede treffer. Bryan Linssen zag voor de kans van Sanusi zijn poging uit de kruising worden getikt door Kortsmit en Memisevic vond na een corner ook de Rotterdamse doelman op zijn weg. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Brogno, Padt tikte zijn kopbal over zijn doel.

In de slotfase drong Groningen nog een keer aan, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Het mocht van geluk spreken dat El Azzouzi zijn tweede niet maakte. De spits probeerde opnieuw Padt te verschalken met een stiftje, maar dit keer bracht Hateboer redding vlak voor de lijn. Sparta nam daardoor een punt mee uit het hoge noorden en blijft daarmee in het linker rijtje. Groningen blijft samen met PEC Zwolle hekkensluiter door de overwinning van Go Ahead Eagles op Roda JC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen