Siem de Jong direct trefzeker, Jong PSV speelt gelijk bij NAC

9 september 2016, 22:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Siem de Jong heeft zijn debuut voor Jong PSV, waar hij vrijdagavond wedstrijdritme opdeed in de Jupiler League, opgeluisterd met een doelpunt. De van Newcastle United overgekomen middenvelder scoorde vrijdag in de uitwedstrijd tegen NAC Breda met een vrije trap. Desondanks wist Jong PSV niet te winnen; door een strafschop kwam NAC in de slotfase langszij (1-1).

De Jong was na zijn terugkeer op de Nederlandse velden niet meteen wedstrijdfit en daarom liet PSV hem wedstrijdritme opdoen in de Jupiler League. In de 28ste minuut van het uitduel met NAC Breda liet de oud-Ajacied zien het voetballen nog zeker niet verleerd te zijn. Hij schoot prachtig raak uit een vrije trap en tekende daarmee voor zijn eerste doelpunt sinds augustus 2015.

De voorsprong van Jong PSV bij rust was terecht, want NAC maakte weinig indruk in het eigen Rat Verlegh Stadion. In het tweede bedrijf, waarin De Jong in de 62ste minuut van de wedstrijd naar de kant werd gehaald, kwam de thuisclub beter voor de dag. Het kreeg enkele goede kansen op de gelijkmaker, maar had uiteindelijk een strafschop in de extra tijd nodig om de 1-1 te maken. Na contact tussen Jong PSV-invaller Philippe Rommens en NAC'er Gianluca Nijholt ging de bal op de stip. Remko Pasveer wist de penalty van Cyriel Dessers te keren, maar in de rebound had de NAC-aanvaller alsnog succes.

Ondanks het puntenverlies is Jong PSV nog wel de koploper in de Jupiler League, met veertien punten uit zes duels. VVV-Venlo had de koppositie kunnen grijpen, maar de Limburgers gingen op eigen veld met 0-1 onderuit in de topper tegen FC Volendam. Jack Tuyp bezorgde de bezoekers met een treffer in de 28ste minuut de winst. FC Volendam staat nu tweede met dertien punten, VVV volgt met één punt minder op plek drie.

NAC en MVV staan met elf punten op een gedeelde vier plek. MVV speelde op bezoek bij FC Eindhoven met 1-1 gelijk. Joeri Schroijen redde met een goal in de 74ste minuut het punt voor de Limburgers, Kyle Da Silva bracht Eindhoven in de 54ste minuut aan de leiding.

RKC Waalwijk, FC Emmen en Telstar hebben alle drie tien punten en staan daarmee op een gedeelde zesde plek. Telstar won met 2-1 van De Graafschap. De degradant kwam in de 34ste minuut via Piotr Parzyszek nog wel op 0-1, maar Oussama Zamouri en Stefano Lilipaly kantelden in de tweede helft de score voor Telstar. FC Emmen verloor in eigen huis met 1-2 van Helmond Sport. Steven Edwards en Jason Bourdouxhe zorgden voor een 0-2 ruststand in het voordeel van Helmond Sport, door een eigen doelpunt van Stephen Warmolts werd het in de extra tijd nog 1-2. Verder kwam FC Emmen echter niet. RKC pakte in de slotfase, door toedoen van Fred Benson, een punt bij FC Dordrecht (1-1). Michael Chacón had de thuisclub in de 34ste minuut op 1-0 gezet. Ook Jong Ajax en Fortuna Sittard hebben tien punten, maar die teams spelen maandag nog tegen respectievelijk Achilles '29 (thuis) en Jong FC Utrecht (uit).

SC Cambuur klom naar de elfde plaats. De Friese club versloeg Almere City FC thuis met 4-1 en heeft daardoor nu acht punten, één meer dan De Graafschap. Djavan Anderson bracht Cambuur in de 63ste minuut aan de leiding, Jerge Hoefdraad, Martijn Barto en Erik Bakker voerden in de laatste tien minuten de marge verder op voor de Friezen. Yener Arica deed tussendoor iets terug voor Almere City FC. FC Den Bosch vloerde FC Oss in de eigen Vliert, ondanks een 0-1 achterstand bij rust, met 2-1. Romero Regales (penalty) en Brandon Robinson zorgden in het laatste kwartier voor de Bossche ommekeer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen