Vd Brom ziet niveau stijgen, spreekverbod voor Peters

9 september 2016, 15:41

Als AZ zaterdagavond in het eigen AFAS Stadion van Willem II wint, dan lijkt de huidige nummer zes van de ranglijst, in ieder geval voor een tijdje verzekerd van een plaats in minimaal de subtop van de Eredivisie. De Tilburgse tegenstander, momenteel de nummer dertien, wil op haar beurt meer afstand nemen van de onderste regionen. In Alkmaar wordt zaterdag om 18.30 uur afgetrapt.

Van den Brom is tevreden

AZ boekte keurige overwinningen op FC Utrecht (1-2) en NEC (2-0) en daardoor gaat coach John van den Brom niet sleutelen aan zijn basisopstelling "Het elftal staat, daar ga ik niet aan tornen. We hebben op een overtuigende manier van NEC gewonnen. Waarom zou ik gaan wisselen? We moeten nu gewoon doorgaan", aldus Van den Brom, die Willem II geen verkeerde ploeg vindt hebben. "Willem II heeft aardig wat nieuwe spelers gehaald, zelfs deze week nog. Ze zijn nog zoekende. Maar je weet: Willem II is een club die staat voor verzorgd voetbal. Daar hebben ze met voor ons bekende jongens als Erik Falkenburg en Thom Haye ook prima spelers voor."

Iliass Bel Hassani, die tijdens de interlandperiode overgenomen werd van Heracles Almelo, moet door de keuze van Van den Brom nog even geduld hebben. "Iliass is een leuke, open jongen. Op de trainingen zie je wat we al wisten: hij is goed in de kleine ruimte, kan een actie maken en iemand vrij zetten voor de goal. Hij moet nu mee in ons niveau, qua voetbal en fysiek. Dat heeft even tijd nodig; is heel normaal. Omdat de concurrentie in de ploeg toeneemt, gaat het niveau omhoog. Dat is voor mij alleen maar goed", aldus de oefenmeester van AZ.

Spreekverbod voor Peters

Bij Willem II gaat het in aanloop naar de uitwedstrijd tegen AZ voornamelijk over Jordens Peters, omdat de aanvoerder van de Tricolores deze zomer een transfer naar sc Heerenveen in rook zag opgaan. Vanwege de transfersoap heeft de Tilburgse club de centrumverdediger een spreekverbod opgelegd, zo melden diverse media. Deze melden ook dat Willem II de stopper een nieuw, tweejarig contract heeft aangeboden. Peters werd op de training van Willem II in het zonnetje gezet door supporters van de Brabantse club. Hij kreeg een boek met e-mails van fans overhandigd, waarmee hij een hart onder de riem gestoken kreeg.

Derrick Tshimanga en Guus Joppen zijn niet fit bij Willem II, waar coach Erwin van de Looi zich iets moois ziet ontwikkelen. "We maken iedere week progressie en halen een hoger niveau. De groep is zeer gedreven en wil laten zien dat ze beter zijn geworden", aldus de trainer, die respect heeft voor de opponent van zaterdagavond. "AZ is al jaren een stabiele ploeg die net onder de top drie staat. Het is één van de betere ploegen in de Eredivisie. We kennen de kwaliteiten, maar weten ook waar de mogelijkheden liggen. Wanneer we het niveau van de wedstrijd tegen Roda JC kunnen behalen en ons rendement kunnen verhogen kunnen we een goed resultaat neerzetten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen