Cocu: "We zitten op hetzelfde niveau als vorig jaar"

9 september 2016, 16:07

Bij PSV zal men een zure nasmaak hebben overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Ondanks het feit dat de Eindhovenaren meer dan een helft lang profijt hadden van een numerieke meerderheid, bleven ze steken op een 0-0 remise. Vorige week was er vanwege de interlandperiode geen kans op eerherstel, maar dit weekend kan het goede gevoel weer teruggevonden worden met een uitwedstrijd tegen NEC.

Coach Phillip Cocu maakt zich op voor een serie van zeven wedstrijden in slechts 22 dagen en beschouwt NEC als een lastig te nemen horde. "NEC is een heel stugge ploeg, met een goed defensief blok en veel snelle spelers in de aanval, die ze met direct spel proberen te bereiken. Een gevaarlijke tegenstander om tegen te spelen. Voor ons is er bovendien alles aan gelegen om de misstap van voor de interlandperiode recht te zetten", zegt Cocu op PSV.nl over de tegenstander van zaterdag (aftrap om 19.45 uur).

Omdat de transferperiode erop zit, heerst er meer rust rond De Herdgang. "We weten nu met welke groep we sowieso tot de winterstop gaan werken. Dat is fijn voor de spelers, maar ook fijn voor de technische staf", stelt Cocu. "Er is bij ons op transfergebied minder gebeurd dan ik had verwacht. Ik heb altijd gezegd dat een aantal mutaties in de selectie goed is voor een groep. Wij zijn tevreden hoe het uiteindelijk is verlopen. Er heerst een goede balans tussen spelers die zijn gekomen en vertrokken. Ik denk dat wij op hetzelfde niveau zitten als vorig jaar."

Cocu kan in Nijmegen nog niet beschikken over Jürgen Locadia (liesblessure). Manchester City-huurling Oleksandr Zinchenko is niet okselfris en zit daarom nog niet bij de wedstrijdselectie. Dat geldt ook voor Siem de Jong, die vrijdagavond met Jong PSV aantreedt tegen NAC Breda.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen