Pieters: "Snap Oranje-selectie eerlijk gezegd niet altijd"

9 september 2016, 09:49

Erik Pieters is een vaste naam in de basisopstelling van Stoke City, maar de gewaardeerde kracht is al een tijdje uit beeld bij het Nederlands elftal. De 28-jarige linksback moet spelers als Daley Blind, Jetro Willems en Patrick van Aanholt voor zich dulden in de hiërarchie. Op 4 september 2014 kwam hij voor het laatst in actie voor de nationale ploeg, in de met 2-0 verloren oefeninterland tegen Italië.

Pieters hoopt dat hij snel kan terugkeren in het Nederlands elftal, maar heeft er wel een beetje een hard hoofd in. "Ik ga mijn best doen", zegt de linkspoot tegen de Stoke Sentinel. "Om eerlijk te zijn, begrijp ik de selectie niet altijd. Ik probeer zelf gewoon goede wedstrijden te spelen bij Stoke City. Meer kan ik ook niet doen. De keuze is aan de bondscoach, niet aan mezelf. Ik denk wel dat het duidelijk is dat ik niet in zijn plannen voorkom", stelt Pieters over bondscoach Danny Blind.

Naast Pieters zijn ook zijn Stoke-collega's Ibrahim Afellay en Bruno Martins Indi al een tijdje niet meer opgeroepen. Afellay wordt geplaagd door blessureleed, terwijl Martins Indi niet meer aan bod kwam bij FC Porto en daardoor met optie tot koop gehuurd wordt door Stoke.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen