Andersen: "Geen ruimte voor vriendelijkheid bij Ajax"

7 september 2016, 13:50

Lucas Andersen blikt in gesprek met het Deense Ekstra Bladet terug op zijn periode bij Ajax. De 21-jarige Deen, die momenteel voor het Zwitserse Grashoppers speelt, vond dat hij wel wat beter opgevangen kon worden in Amsterdam. Het werd hem niet makkelijk gemaakt, zegt hij.

"Het is belangrijk om jonge spelers, die plotseling helemaal alleen zijn, goed op te vangen", zo begint Andersen zijn verhaal. "Maar op veel plaatsen is het niet zo gezellig als wij gewend zijn bij de Deense clubs, waar iedereen van alles samen doet. Bij Ajax ging niet iedereen op dezelfde wijze met elkaar om, er was bovendien veel concurrentie. Er was geen ruimte voor vriendelijkheid", stelt de vleugelaanvaller.

Andersen voelde zich erg alleen bij Ajax. "Het is moeilijk uit te leggen. Veel mensen zullen denken 'hoe moeilijk kan het zijn', maar ik kan je vertellen dat het verdomd moeilijk is", aldus de oud-Ajacied, die vorig seizoen verhuurd werd aan Willem II. "Je kan niet even je beste vriend bellen om even te ontspannen. Vergeet het maar. Je bent vaak alleen thuis. Ik had vaak niets beters te doen dan het kijken naar de televisie of het spelen op de Playstation", zegt Andersen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen