Groep A: Frankrijk verspeelt direct punten tegen Wit-Rusland

6 september 2016, 23:22

Frankrijk had zich ongetwijfeld een betere start van de WK-kwalificatie voorgesteld. De verliezend EK-finalist ging dinsdagavond in de groep van het Nederlands elftal op bezoek in Wit-Rusland. Beide landen kwamen niet tot scoren.

Aan de kant van Frankrijk keerde Raphaël Varane terug in het elftal. Hij ontbrak op het EK in eigen land door een blessure. In de punt van de aanval stond Olivier Giroud, die werd ondersteund door Antoine Griezmann. Beide spelers wisten elkaar wederom eenvoudig te vinden, maar onder meer de lat stond een treffer van Giroud in de weg.

Doelpuntrijk

Bulgarije en Luxemburg zijn met een sensationeel duel aan de kwalificatie begonnen. In totaal viel in het onderlinge duel zeven doelpunten, waarbij de Bulgaren als winnaar van het veld stapten met een 4-3 zege. Dimitar Rangelov opende de score namens het thuisland, waarna Aurélien Joachim in zijn eentje de achterstand omboog in een voorsprong voor Luxemburg.

Marcelinho en Ivelin Popov lieten het scorebord een 3-2 tussenstand in het voordeel van Bulgarije noteren, wanneer een spannende slotfase volgde. Florian Bohnert dacht een punt veilig te stellen voor Luxemburg, maar in de blessuretijd trok Bulgarije alsnog aan het langste eind. Aleksandar Tonev was de gevierde man met het winnende doelpunt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen