Agustien: "Het is voor mij puur investeren in mezelf"

6 september 2016, 17:00

Kemy Agustien keerde vorige week verrassend terug in de Nederlandse competitie. De middenvelder zette zijn handtekening onder een contract bij Jupiler League-club FC Dordrecht. In Dordrecht probeert Agustien te laten zien nog van toegevoegde waarde te zijn.

Het lukte de dertigjarige speler deze zomer lange tijd niet om een nieuwe werkgever te vinden. "Veel mensen hebben me afgeschreven. Dat is hun probleem. Ik ken me kwaliteiten en weet mijn kwaliteiten. Ik ben pas dertig", vertelt Agustien aan RTV Rijnmond. In het verleden kwam hij onder meer uit voor AZ Alkmaar, Swansea City en Crystal Palace.

Vanwege blessureleed speelde Agustien in de laatste twee seizoenen slechts tien duels. Hij denkt dat daarom clubs het niet aandurfden om hem een contract te geven. "Het is voor mij puur investeren in mezelf. Hoe je het wendt of keert, ik heb grote clubs achter mijn naam staan. Maar door omstandigheden is het gewoon niet geworden zoals het moest zijn."

Het afgelopen jaar was Agustien actief voor het Schotse Hamilton, daarvoor speelde hij in Denemarken voor Vendsyssel. Hij begon zijn loopbaan in Nederland bij Willem II. De kans is aanwezig dat Agustien vrijdag een basisplaats heeft als Dordrecht het opneemt tegen RKC Waalwijk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen