Bakkali: "Lastig communiceren met mijn trainer bij Valencia"

6 september 2016, 14:16

Zakaria Bakkali verkaste al op jonge leeftijd naar Valencia FC, na een conflict bij zijn vorige werkgever PSV. De 20-jarige buitenspeler kwam vorig seizoen tot zestien wedstrijden in de Primera División, waarvan twaalf als invaller. Dit seizoen viel hij tweemaal in, maar helemaal fit is hij nog niet.

"Het gaat veel beter met mij", zegt Bakkali in gesprek met Sporza. "Vorig jaar heb ik echt afgezien door een blessure, maar na mijn operatie gaat het veel beter. Mijn blessure speelde enkele weken op, verdween toen eventjes, maar kwam telkens terug. Dat was lastig."

"Ik voel me nu nog altijd geen honderd, maar tachtig procent. Ik moet nog meer trainen en enkele wedstrijden spelen. Vorig jaar heb ik veel gemist en dit seizoen heb ik enkel een vriendschappelijk duel gespeeld en mocht ik in twee competitieduels van Valencia invallen."

De concurrentie is echter moordend. "Valencia heeft veel spelers gekocht, jongens die op mijn positie kunnen spelen. Maar ik denk dat de beste flankspeler uiteindelijk in de basis zal staan. Al is het wel lastig communiceren met de trainer. Hij praat alleen Spaans en ik slechts een paar woordjes."

Momenteel speelt Bakkali voor Jong België in plaats van de eerste selectie. "Natuurlijk ben ik blij met mijn selectie bij de beloften. Of het nu voor de eerste ploeg of voor de beloften is, je moet altijd blij zijn als je voor de Belgische ploeg mag spelen. Natuurlijk blijft de A-ploeg mijn ambitie, maar na mijn zware blessure moet ik rustig werken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen