Zakenman bood El Salvador premie voor duel in WK-cyclus

6 september 2016, 11:29

Spelers van El Salvador hebben een aanbod ontvangen om te winnen, gelijk te spelen of een forse nederlaag te voorkomen in de WK-kwalificatiewedstrijd die vanavond (dinsdag) op het programma staat. Daarin is Canada te tegenstander. De aanvoerder van El Salvador, Nelson Bonilla, vertelde dat op een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd, zo melden verschillende buitenlandse media.

In de poule heeft El Salvador inmiddels al geen uitzicht meer op kwalificatie voor het WK, met slechts twee punten uit vijf wedstrijden. Mocht El Salvador dik verliezen, dan heeft ook Honduras geen kans meer op een ticket voor het WK in Rusland. De zakenman Ricardo Padilla stelde daarom een aanmoedigingspremie beschikbaar voor de spelers van El Salvador.

Die zijn daar echter niet van gediend en kiezen voor transparantie. Tijdens de persconferentie werd een audio-opname afgespeeld waarop te horen is dat er geld wordt geboden: ongeveer 9.000 tot 27.000 euro, afhankelijk van het resultaat. De kwestie ligt gevoelig in El Salvador, omdat er in 2013 veertien spelers werden geschorst vanwege matchfixing.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen