Groep I: Kroatië en Turkije houden elkaar in evenwicht

Groep I: Kroatië en Turkije houden elkaar in evenwicht

5 september 2016 – Kroatië en Turkije zijn in een leeg stadion in Zagreb met een gelijkspel aan de WK-kwalificatie begonnen. Beide landen kwamen eenmaal tot scoren. Ook de andere twee wedstrijden in groep I eindigden in een gelijkspel.Kroatië was verreweg de betere van de twee in de eerste helft tegen Turkije. Het raakte tot driemaal tot het aluminium. De Kroaten hadden echter een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Ivan Rakitic schoot de bal raak na een overtreding op Luka Modric. Turkije kwam gelukkig terug in de wedstrijd door een van richting veranderde vrije trap van Hakan Calhanoglu. Dat was direct de einstand in Zagreb.

IJsland


Oekraïne stelde teleur op het EK in Frankrijk en begon aan de WK-kwalificatie tegen IJsland, uitgerekend een land dat goed presteerde op het eindtoernooi. De gasten stonden snel op voorsprong door een treffer van voormalig sc Heerenveen-speler Alfred Finnbogason. Hij had daarbij wel de hulp nodig van een verdediger. Andriy Yarmolenko zorgde ervoor dat beide landen een punt overhielden aan de ontmoeting.

Voor Kosovo was het een historische avond. Dat land speelde zijn eerste officiële wedstrijd in de geschiedenis van het land. De ploeg kwam op achterstand tegen Finland, maar wist op gelijke hoogte te komen via een benutte strafschop. Daardoor is het met een gelijkspel begonnen aan de kwalificatie voor het WK in Rusland.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 september 2020

  2. vrijdag 18 september 2020