Scholes: "De Spaanse competitie is verreweg de beste"

Scholes: "De Spaanse competitie is verreweg de beste"

5 september 2016 – Paul Scholes is niet zo onder de indruk van de kwaliteit van de spelers in de Premier League. De oud-voetballer van Manchester United ziet slechts een paar sterspelers rondlopen in Engeland. Scholes kijkt liever naar Spanje en Duitsland.

"De Spaanse competitie is verreweg de beste, als je het hebt over Europese competities", vertelt Scholes in gesprek met The Guardian. "In de kwartfinales van de Champions League en Europa League van het seizoen 2015/2016, waren zij met zes van de zestien clubs vertegenwoordigd, bijna de helft. De Premier League had er slechts twee."

Scholes is van mening dat alleen Sergio Agüero, Kevin De Bruyne en David Silva tot de absolute top behoren. Zij spelen alle drie voor Manchester City. "De beste voetballers spelen in andere landen. De beste voetballers zitten in Spanje, bij Bayern München of bij Juventus. Wij worden alleen gelinkt aan grote spelers."

"Gareth Bale is bijvoorbeeld een topspeler, maar we hebben hem niet. Niet meer. Je zal een Lionel Messi nooit naar hier zien komen, een Neymar zal je niet in de Premier League zien."

gerelateerd