Oranje-dames tegen Duitsers, vrouwenliga moet groeien

2 september 2016, 14:18

Het Nederlands vrouwenelftal kruist op dinsdag 25 oktober de degens met Duitsland, dat zich in augustus tot olympisch kampioen kroonde in Rio de Janeiro. Er wordt op 16.10 uur afgetrapt in het Duitse Aalen, zo meldt de KNVB.

De Oranje Leeuwinnen speelden dertien keer eerder tegen Duitsland. Nederland wist nog maar twee keer te winnen van onze oosterburen, die zelf negen keer aan het langste einde trokken. Vier Nederlandse internationals verdienen hun brood in de Duitse Bundesliga: Vivianne Miedema en Stefanie van der Gragt (beiden Bayern München), Claudia van den Heiligenberg (USV Jena) en Jackie Groenen (FFC Frankfurt).

Vrouwencompetitie moet groeien

Ondertussen is op de dag van de eerste speelronde – Ajax ontvangt FC Twente vrijdagavond – bekend geworden dat de KNVB druk bezig is met de groei van de Nederlandse vrouwencompetitie. De opzet werd afgelopen jaren al meerdere keren veranderd. Zo zijn er voor dit seizoen play-offs geïntroduceerd. Uiteindelijk wil de KNVB toe naar een competitie met tien of twaalf clubs. Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee wil dat mede omdat er dan mindere talentvolle speelsters snel naar het buitenland zullen verkassen. "Je wilt de beste meiden zien spelen in Nederland, maar aan de andere kant gun je ieder meisje en iedere vrouw dat ze hun talent kunnen blijven ontwikkelen", zegt Van der Zee tegen de NOS. "Dat gebeurt nu heel veel in het buitenland."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen