Vd Brom trots op transfers: "Geweldig voor reputatie"

2 september 2016, 08:39

John van den Brom moest in de transferzomer afscheid nemen van sterkhouders Vincent Janssen (Tottenham Hotspur) en Markus Henriksen (Hull City), maar heeft daar geen teleurgesteld gevoel aan overgehouden. Integendeel, hij is juist trots dat de spelers bij AZ een mooie transfer hebben afgedwongen.

"Dit is geweldig voor de reputatie van de club", glimlacht Van den Brom in gesprek met De Telegraaf. "Met Vincent Janssen en Markus Henriksen hebben er weer twee spelers vanuit AZ hun droomtransfer gemaakt. Dat is heerlijk om voor te houden aan de rest van de groep. Zij hebben gezien hoe snel het kan gaan. Daarnaast helpt het ook bij het aantrekken van nieuwe spelers. Iedereen weet nu welke stappen je kunt maken vanuit AZ en je ziet dat iemand als Vincent ook direct kan aanhaken bij een topclub als Spurs."

De transfer van Henriksen naar Hull City had heel wat voeten in aarde. Lange tijd leek het er niet meer van te komen, maar meer dan een uur na het sluiten van de markt werd de overstap alsnog aangekondigd. De Noorde middenvelder wordt eerst gehuurd, alvorens Hull hem voor ongeveer 6 miljoen euro overneemt. "Het was een chaotische dag", stelt Van den Brom. "'s Middags vertelde Markus nog dat-ie bij ons zou blijven. 's Avonds na het oefenduel met AFC'34 (0-7) hoorde ik dat er toch weer beweging was en dat het hoe dan ook een race tegen de klok zou worden. Daarmee is geen woord te veel gezegd."

Met Iliass Bel Hassani, Wout Weghorst, Fred Friday, Mats Seuntjens en Rens van Eijden wist AZ zich aardig te versterken op de transfermarkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen