Messi staat meteen weer op als held van Argentinië

2 september 2016, 07:46   Bijgewerkt: 2 september 2016, 09:10

Lionel Messi besloot onlangs zijn keuze om te stoppen bij de nationale ploeg van Argentinië in te trekken en dat heeft men in de nacht van donderdag op vrijdag geweten ook. De superster leidde zijn land bij zijn comeback langs Uruguay in de kwalificatiecampagne voor het WK 2018. De Argentijnen hadden te maken met een numerieke minderheid, maar Messi stond op: 1-0.

Messi kwam voor het eerst in actie sinds de verloren Copa América-finale tegen Chili, waarin hij een penalty miste in de reeks en vervolgens uit emotie zijn afscheid bij de Argentijnse ploeg aankondigde. De nieuwe bondscoach Edgardo Bauza, die Gerardo Martino opvolgde, sprak met de vedette van FC Barcelona en kon hem daarna weer in de armen sluiten. Nu keerde Messi dus terug tegen Uruguay en direct kroonde hij zich tot matchwinner.

Er was eigenlijk weinig te beleven in het duel tussen Argeninië en Uruguay, maar Messi ontpopte vlak voor rust tot held van de thuisploeg. Zijn schot werd getoucheerd door José María Giménez, maar de manier waarop de geblondeerde aanvaller zich vrij speelde was fraai. De Argentijnen wisten hun voorsprong te verdedigen en dat was knap, aangezien Juventus-aanvaller Paulo Dybala voor de theepauze al van het veld moest met twee gele kaarten.

Argentinië is koploper in de WK-kwalificatiereeks, Uruguay en Ecuador volgen op één puntje (veertien versus dertien).

[photo,100508,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen