Domper Oranje in aanloop naar WK-kwalificatieduel

1 september 2016, 22:54   Bijgewerkt: 1 september 2016, 23:54

Het Nederlands elftal heeft alle bestuurlijke onrust niet van zich af kunnen spelen in het oefenduel met Griekenland. De ploeg van Danny Blind liep door twee verdedigingsfouten tegen een nieuwe dreun aan: 1-2.

Giannis Gianniotas en Konstantinos Mitroglou velden het vonnis over Oranje na twee inschattingsfouten van Jeffrey Bruma en Daley Blind in het hart van de defensie. Daarmee werd de openingstreffer van Georginio Wijnaldum, als beloning voor een sterke openingsfase, uitgewist.

Zonder Dick Advocaat en met de vertrekkende Marco van Basten naast zich op de bank richte Danny Blind zich vooral op voetbal en een goede voorbereiding op het kwalificatieduel met Zweden. Blind greep de wedstrijd tegen de Grieken niet meer aan om te experimenten. Op het veld stonden louter internationals die al regelmatig voor Oranje uitkwamen en een basisplaats hebben bij hun club. Op de bank mocht PSV'er Jorrit Hendrix wel hopen op zijn debuut voor het Nederlands elftal. Naast hem zat Jasper Cillessen die toekeek hoe zijn concurrent Jeroen Zoet het er vanaf bracht.

Een goede pass van Wijnaldum naar Wesley Sneijder werd ook nog niet beloond met een doelpunt, maar binnen het kwartier was het toch raak. De bezoekers hielpen een handje mee door de bal bij Berghuis in te leveren, waarna Wijnaldum voor de openingstreffer zorgde: 1-0. De middenvelder van Liverpool hoefde de bal alleen nog binnen te lopen na een goede kapbeweging en een strakke voorzet van Vincent Janssen.

Griekenland, dat tot dat moment vooral achterover had geleund, was na de tegengoal ook wakker. De tackles op Janssen werden steviger en de hele ploeg schoof meer naar voren. Met die omschakeling had het Nederlands elftal moeite. Een afstandsschot van Konstantinos Fourtounis (net onder de lat weggetikt door Zoet) en een verijdelde kans na een mislukte buitenspelval had de verdediging op scherp moeten zoeten, maar dat bleek niet het geval.

Het spelniveau van het Nederlands elftal was na het doelpunt al flink teruggezakt en de ploeg van Blind slaagde er niet in om dat niveau na de 1-1 op te krikken. Ook na rust haalde Oranje geen geweldig niveau, toch kwamen de kansen er wel. Vincent Janssen creëerde eerst op eigen kracht een mogelijkheid en zag de bal na zijn afstandsschot bijna in de kruising verdwijnen. Met een uiterste krachtsinspanning voorkwam invaller-doelman Stefanos Kapino een doelpunt.

De spits had de 2-1 ook op de schoen na een pass van Kevin Strootman, ditmaal was Kyriakos Papadopoulos de spelbreker met een ultieme tackle. De honger van de aanwinst van Tottenham Hotspur was daardoor nog niet gestild, maar een derde schot miste het doel op een haar. De pass van invaller Davy Pröpper en de actie voorafgaand aan het gekrulde schot waren minstens even mooi.

Zo laat Oranje na om vertrouwen te tanken in aanloop naar het WK-kwalificatieduel. Op 6 september zal de ploeg van Danny Blind moeten laten zien dat het wel klaar is om een nieuw fiasco af te wenden. Tegen concurrent Zweden staat plaatsing voor het WK in Rusland meteen op het spel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen