Japan begint laatste WK-voorronde met nederlaag

Japan begint laatste WK-voorronde met nederlaag

1 september 2016 – Japan is de laatste ronde van het Aziatische kwalificatietraject voor het WK 2018 in Rusland slecht begonnen. De ploeg van bondscoach Vahid Halilhodzic ging donderdag voor eigen publiek met 1-2 onderuit tegen de Verenigde Arabische Emiraten.

Voormalig VVV-Venlo-speler Keisuka Honda bracht Japan, met Vitesse-speler Kosuke Ota op de bank, in de elfde minuut nog wel aan de leiding. Ahmed Khalil was verantwoordelijk voor de ommekeer namens de Verenigde Arabische Emiraten. De aanvaller maakte in de twintigste minuut gelijk en was negen minuten na de pauze uit een penalty verantwoordelijk voor de 1-2 eindstand.

In dezelfde kwalificatiegroep won Australië eerder op de dag in Perth met 2-0 van Irak, mede door een goal van voormalig Roda JC Kerkrade-speler Tomi Juric. Eveneens in poule B speelt Bert van Marwijk later op de dag thuis met Saudi-Arabië nog tegen Thailand. De top-twee van de poule plaatst zich rechtstreeks voor het WK 2018, de nummer drie speelt play-offs tegen het team dat derde wordt in groep A. De winnaar van dit tweeluik strijdt met de nummer vier van de Concacaf-zone om een WK-ticket.

gerelateerd