Achenteh tekent voor Go Ahead: "Vanaf nu sta ik 1-0 voor"

Achenteh tekent voor Go Ahead: "Vanaf nu sta ik 1-0 voor"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

31 augustus 2016 – Rochdi Achenteh heeft met Go Ahead Eagles een nieuwe club gevonden. De 28-jarige linksback tekende woensdag een contract voor een seizoen. Hij is de opvolger van de naar FC Utrecht vertrokken Robin van der Meer.

"Ik kwam hier als speler niet graag", begint de vleugelverdediger op de website van de Deventenaren. "Als je de catacomben uit komt, is het alsof je met 1-0 achter staat. Maar nu kom ik hier als Eagle uit de catacomben. Dan is alles anders. Vanaf nu sta ik 1-0 voor." Achenteh doorliep de jeugdopleiding van PSV, maar debuteerde in het betaalde voetbal namens FC Eindhoven.

Via PEC Zwolle en Vitesse kwam de linksback afgelopen winter in Tilburg bij Willem II terecht. "Ik ben blij mijn loopbaan te vervolgen bij Go Ahead Eagles. Veel minuten maken en erin blijven. Dat zijn mijn doelen. Ik ben een publieksspeler die het belangrijk vind een goede band te hebben met de fans. Dat gaat hier wel lukken, denk ik zo."

"Met de komst van Rochdi hebben we adequaat kunnen anticiperen op het vertrek van Robin van der Meer", vertelt technisch manager Dennis Bekking. "Rochdi kent het klappen van de zweep met de ruim 230 competitieduels in het Nederlands betaald voetbal die achter zijn naam staan. Verdedigend is hij sterk, maar ook aanvallend kan hij een team van een impuls voorzien."

gerelateerd