Utrecht plukt defensieve versterking weg bij Eagles

31 augustus 2016, 13:16

Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline heeft FC Utrecht nog een aanwinst gepresenteerd. De Domstedelingen hebben hun verdediging versterkt met Robin van der Meer. De speler komt over van Go Ahead Eagles en heeft een vierjarig contract getekend in Stadion Galgenwaard.

De 21-jarige Van der Meer is een jeugdproduct van ADO Den Haag, maar debuteerde bij Go Ahead Eagles in het betaalde voetbal. De linkspoot promoveerde het afgelopen seizoen met de Deventenaren naar de Eredivisie, maar wisselt na vier duels op het hoogste niveau dus van club. Hij komt zowel op de linkerflank als in het centrum van de defensie uit de voeten.

"Robin is een speler die over de kwaliteiten beschikt die wij zoeken in het profiel van een verdediger", zegt coach Erik ten Hag op het digitale thuis van Utrecht. "Hij is robuust, sterk in duels en snel. Bovendien heeft hij een sterke drang naar voren. Hij is op meerdere posities inzetbaar en heeft een enorm potentieel", aldus Ten Hag. "Met de komst van Robin neemt het aantal keuzemogelijkheden in de laatste linie toe. Onze scouting heeft hem het afgelopen seizoen intensief gevolgd en in beeld gebracht. Wij verwachten dat hij zijn goede ontwikkeling voortzet en op korte termijn bijdraagt aan een succesvol FC Utrecht."

Van der Meer beseft dat hij een populaire speler was in de Adelaarshorst, maar vond de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging. "Die waardering was wederzijds. Het wordt vaker gezegd, maar Go Ahead Eagles is een unieke club. De enorme betrokkenheid en steun van de fans zal ik nooit vergeten. Met als gezamenlijk hoogtepunt natuurlijk de play-offs van afgelopen seizoen. Hoe spelers en fans zij aan zij streden tijdens de finalewedstrijden tegen De Graafschap... Ongekend", aldus Van der Meer op de Eagles-website.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen