Gehrt gaat na ADO-exit elders op zoek naar speeltijd

31 augustus 2016, 10:43

ADO Den Haag en Mathias Gehrt hebben per direct afscheid van elkaar genomen. De 24-jarige middenvelder stond nog tot medio 2017 onder contract in het Kyocera Stadion, maar de verbintenis is in wederzijds overleg ontbonden.

"De situatie van Mathias in Den Haag was verre van ideaal", reageer coach Zeljko Petrovic op de clubwebsite. "Mathias is lang geblesseerd geweest en heeft zich door grote inspanning teruggeknokt. Alleen nu moet hij wel gaan spelen. En met de huidige concurrentie op het middenveld wordt dat lastig. Mathias heeft zich altijd een echte prof getoond en ik gun hem een andere club en situatie", aldus Petrovic.

Gehrt werd bij ADO geplaagd door fysiek malheur, maar voelde zich toch op zijn plek in de Hofstad. "Ik heb me hier als speler uitstekend kunnen ontwikkelen. Ik voelde me erg thuis bij de club, en vond het leven in de stad Den Haag ook prettig. ADO Den Haag heeft altijd het beste met me voorgehad. Ook in tijden van blessures. Maar nu wil ik aan graag aan spelen toekomen. Aangezien dat in de huidige situatie bij de club lastig is, hebben we in goed overleg besloten mijn contract te ontbinden", stelt Gehrt.

De Deense middenvelder werd in 2013 overgenomen van het Deense Brøndby IF. In zijn eerste twee seizoenen bij ADO kwam hij tot 35 eredivisieduels en acht goals. "Wij danken Mathias voor alles wat hij voor ADO Den Haag heeft betekend. En we wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan. We hopen dat bij de speeltijd krijgt die hij verdient", zegt algemeen directeur Mattijs Manders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen