Eerste puntenverlies ADO door gelijkspel tegen Heracles

28 augustus 2016, 16:59   Bijgewerkt: 28 augustus 2016, 17:12

ADO Den Haag had de kans om naast koploper Feyenoord te komen, maar de formatie van Zeljko Petrovic kwam tegen Heracles Almelo niet verder dan een gelijkspel (1-1). Mike Havenaar, die in de eerste helft voor de gelijkmaker tekende, was de schlemiel aan Haagse zijde. De boomlange aanvalsleider nam in de slotfase een strafschop en kon zijn ploeg naar de winst schieten. Zijn 'Panenka' vloog echter over het doel van Bram Castro, de doelman van de bezoekers uit Almelo.

De vreugde bij Heracles Almelo was van korte duur. Tien minuten na de treffer van Gosens was Havenaar de gevierde man bij het fanatieke publiek van ADO Den Haag. Castro was volstrekt kansloos op zijn schot in de verre hoek. Een knap staaltje werk, want de in Japan opgegroeide spits is doorgaans trefzeker met kopballen. Collega-aanvaller Vincent Vermeij, deze zomer overgekomen van De Graafschap, had een baaldag opgenomen. De Heracles-aanvaller werd in de tweede helft uit zijn lijden verlost. Overigens zat Samuel Armenteros, tussen 2009 en 2012 actief in Almelo, op de tribune, waardoor geruchten over een mogelijke terugkeer de ronde deden.

De oud-speler van Vitesse kreeg geen gelegenheid meer om zijn veelbesproken fout goed te maken. De jonge aanvaller Ludcinio Marengo kwam nog in het veld voor verdediger Wilfried Kanon, maar de achterste linie van Heracles Almelo hield stand. ADO Den Haag staat nu derde, in punten gelijk met regerend landskampioen PSV. Heracles Almelo handhaaft zich in de grote middenmoot van de Eredivisie.