Onana, Klaassen en Gudelj wijzen Ajax de weg in Deventer

28 augustus 2016, 16:21

Na een serie van vier wedstrijden zonder overwinning heeft Ajax eindelijk weer eens de volle drie punten overgehouden aan een duel. In de altijd sfeervolle Adelaarshorst werd Go Ahead Eagles met 0-3 kopje onder gedrukt. Penaltykiller Andre Onana, tweevoudig doelpuntenmaker Davy Klaassen en Nemanja Gudelj maakten het verschil voor de Amsterdammers.

Dat Ajax niet lekker in haar vel zat, kwam in de openingsfase van het duel met Go Ahead nog wel tot uiting op het veld. De ploeg van coach Peter Bosz was duidelijk nog zoekende en had moeite met het gif van de Deventenaren. Toch was Nick Viergever dicht bij de openingstreffer. Zijn kopbal smoorde echter tussen de paal en de voet van Marcel Ritzmaier, die meteen in de basis debuteerde bij de Eagles. De PSV-huurling kreeg binnen het eerste kwartier een goede kans na een bekeken hakje van Randy Wolters, maar maaide over de bal heen.

Door de heldendaad van Onana kreeg Ajax de smaak te pakken. Dat leidde al snel tot de 0-1 in Deventer. Kasper Dolberg miste eerst een kans, maar aanvoerder Davy Klaassen trof meteen daarna doel met een van richting veranderd schot. Al voor de zoveelste keer dit seizoen stond de aanvoerder van Ajax op toen zijn ploeg even in een moeilijke fase zat. Dat deed hij ook al met goals tegen Sparta, Willem II, Roda JC en PAOK Saloniki (tweemaal).

Nadat Amin Younes meerdere malen het Eagles-doel onder vuur had genomen, tekende Klaassen na 35 minuten ook voor de 0-2. Kenny Teijsse haalde Bertrand Traoré neer in de zestien meter en de captain bleek in tegenstelling tot De Kogel wel koelbloedig. Traoré was op slag van rust ook bijna trefzeker, maar zijn heerlijke actie strandde in schoonheid.

Meteen na de rust maakte Heiko Westermann zijn intrede bij Ajax, waar Sánchez met geel op zak aan de kant bleef. Bij Go Ahead kwamen oud-Ajacied Sam Hendriks en Joey Groenbast voor De Kogel en Lars Lambooij. Met deze impulsen en nieuwe energie ging de geel-rode brigade van trainer Hans de Koning op zoek naar de aansluiting, maar deze werd niet gevonden.

Gudelj raakte via een Go Ahead-speler nog de lat en Ajax kreeg nog wat kansen op de vierde goal, maar de score bleef onveranderd. Dankzij de klinkende winst gaat Ajax alsnog met een aardig gevoel dat interlandperiode in. Bosz en de zijnen hervatten de competitie na de onderbreking met een thuiswedstrijd tegen Vitesse op zondag 11 september.

[photo,100407,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen