Juventus laat aanvaller Zaza naar West Ham gaan

28 augustus 2016, 11:33

Simone Zaza vervolgt zijn loopbaan in de Premier League. West Ham United huurt de 25-jarige Italiaanse spits voor dit seizoen van Juventus. De Londense club betaalt een huursom van 5 miljoen euro en is verplicht Zaza voor 20 miljoen euro over te nemen als de speler een minimaal aantal wedstrijden speelt in de Engelse competitie. Door middel van bonussen kan Juventus nog eens 3 miljoen euro verdienen aan de international.

"Ik wilde beginnen aan een nieuw avontuur en ik denk dat dit de juiste keuze is voor mij", aldus Zaza op de officiële website van West Ham United. "Hier wil ik een betere speler worden, ik weet dat dit mogelijk is bij West Ham United. Helaas heeft de club zich niet geplaatst voor de Europa League, maar hopelijk lukt dat volgend seizoen wel en kan ik daaraan mijn bijdrage leveren."

Zaza speelde eerder voor onder meer Atalanta, Sampdoria en Sassuolo. Afgelopen zomer maakte hij voor 18 miljoen euro de overstap naar Juventus, maar daar wist hij geen vaste basisspeler te worden. Zaza speelde afgelopen seizoen negentien wedstrijden in de Serie A, waarvan veertien als invaller. Hij kwam vijf keer tot scoren voor de kampioen uit Turijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen