De Guzman kiest opvallend rugnummer bij Chievo: 1

27 augustus 2016, 13:00

Jonathan de Guzman heeft zijn overgang naar Chievo Verona afgerond. De middenvelder wordt, na een uitleenbeurt bij Carpi, door de Veronese club voor één seizoen van Napoli gehuurd. Opvallend genoeg heeft de international van Oranje voor rugnummer 1 gekozen bij zijn nieuwe club.

"Dit was mijn kans om nummer 1 te pakken", zegt De Guzman tegen RTV Rijnmond over zijn opvallende keuze. Het komt niet vaak voor dat niet-keepers voor dit nummer opteren, weet hij. "Nummer 1 is nooit beschikbaar voor spelers. Je ziet het ook niet vaak. Ik heb alleen Edgar Davids ooit met nummer 1 zien spelen en verder niemand anders. Ik vind het een prachtig nummer. Ik kijk altijd naar nummers als 6, 10 en 33. Nu bleek nummer 1 ineens beschikbaar te zijn."

Afgelopen seizoen degradeerde De Guzman met Carpi naar de Serie B. De middenvelder kwam slechts vijf keer voor de degradant in actie. "Het was een verloren jaar", bromt de international, die ook de belangstelling van PSV en Sporting Clube de Portugal stond. Uiteindelijk is het dus Chievo geworden. "Ze wilden mij graag hebben. Ik zie het als een mooie stap. Mijn doel is om speelminuten te maken en weer belangrijk te worden voor een team."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen