Ten Hag: "Het leek de eerste helft op kindervoetbal"

26 augustus 2016, 23:35

"Ik ben ontzettend blij met een punt hier", zo reageerde FC Utrecht-coach Erik ten Hag vrijdag na het 1-1 gelijkspel van zijn elftal in de uitwedstrijd tegen Vitesse. De oefenmeester was echter niet blij met de start van FC Utrecht in de Arnhemse Gelredome.

"Het leek de eerste helft op kindervoetbal. We waren ontzettend naïef", mopperde Ten Hag volgens de clubwebsite. "Tegen een vaardige en creatieve ploeg als Vitesse is dat funest. De tegengoal die valt, daar staan we geloof ik met twee man tegen vier aanvallers te verdedigen."

"In de tweede helft laten we zien dat we wel degelijk als team kunnen spelen", vervolgde Ten Hag. "Wij hebben meer grip op de wedstrijd en houden ze verder van de goal. Vanuit die controle zie je na de tactische wissels dat er meer bewustzijn in de ploeg komt. Er komen kansjes. Eén of twee kleintjes, maar de gelijkmaker valt er wel uit. Ik ben daar erg gelukkig mee."

"We moeten hier lering uit trekken. In het begin was het aardig positiespel tot aan de eindfase. We blaffen, maar we bijten niet. Met zo'n houding kom je er niet, daar bereik je niks mee. We verdienen ons brood hiermee. We hebben twee punten uit een moeilijke seizoenstart, maar we moeten de komende twee keihard werken. Er zit muziek in de ploeg, maar die moet gefinetuned worden", besloot Ten Hag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen