Maduro had slechtnieuwsgesprek: "Hij reageerde positief"

24 augustus 2016, 10:02

FC Groningen liet gisteren (dinsdag) weten dat een drietal spelers mag vertrekken. Hedwiges Maduro, Danny Hoesen en Abel Tamata, spelers van wie toch het nodige werd verwacht toen ze werden gepresenteerd, mogen op zoek naar een andere club. Manager technische zaken Peter Jeltema vertelt over het slechtnieuwsgesprek met Maduro.

"Wij hebben met Hedwiges gezeten en de situatie met hem doorgenomen", aldus Jeltema in Dagblad van het Noorden. "Het is niet geworden wat wij er ons van hadden voorgesteld en wij vinden dat een speler met de carrière van Maduro niet op de bank moet belanden. Hedwiges reageerde sportief. Hij is een jongen die weet hoe de hazen lopen en kan goed oordelen over de situatie."

Ook Hoesen mag dus vertrekken. Met Tom van Weert en Alexander Sørloth beschikt Groningen over nog twee centrumspitsen. "Dat is er sowieso een te veel. Maar Danny is met een prima instelling aan het seizoen begonnen. Zo lang hij in de selectie zit is het aan de trainer of hij al dan niet een beroep op hem doet."

Nu Groningen Jason Davidson heeft aantrokken, is er ook voor Tamata geen perspectief meer bij Groningen. "Hij is een etage naar beneden geschoven." Met de komst van Davidson is de selectie in principe rond. "Alleen als er een dragende speler weggaat, proberen wij een vervanger te halen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen