Kum: van Utrecht naar Roda JC geen stap achteruit

19 augustus 2016, 10:00

Christian Kum maakte deze zomer de overstap van FC Utrecht naar Roda JC, dat na sc Heerenveen en ADO Den Haag zodoende zijn vierde eredivisieclub is. De verdediger vindt de transfer van de Domstad naar de Kerkraadse club geen stap achteruit.

"Absoluut niet", zegt Kum op het digitale thuis van Roda JC. "Buiten de top-drie kunnen de prestaties per club elk jaar heel erg verschillen. Zo eindigden we een seizoen eerder met FC Utrecht op de elfde plek. En terwijl de selectie van FC Utrecht deze jaargang niet sterker is geworden, heeft Roda JC kwalitatief goede spelers aangetrokken. De kunst is nu om er een team van te maken. Samen met de technische staf zijn we daar elke dag intensief mee bezig, iets waar ik een heel goed gevoel bij heb", aldus de in Frankfurt geboren verdediger.

Roda JC wilde Kum afgelopen winter al wegkapen, maar dat lukte toen nog niet. "Op dat moment had ik een basisplek bij FC Utrecht, streden we nog om Europees voetbal en stond mijn vriendin op het punt van bevallen. Kortom, ik wilde het seizoen daar afmaken. Na afloop van de competitie werd ik opnieuw door Roda JC benaderd. Het streelde me dat de leiding vertrouwen in mijn kwaliteiten was blijven houden. Ton Caanen liet me weten dat er een nieuw team werd opgebouwd en dat de club graag gebruik wilde maken van mijn kwaliteiten en ervaring. Dat sprak met heel erg aan en leek me een mooie uitdaging. Daarom heb ik er niet lang over nagedacht om te tekenen."

Kum noemt coach Yannis Anastasiou 'een man met heel veel passie'. "Let er maar eens tijdens een wedstrijd op hoe fanatiek hij coacht en hoe zeer hij met het spelletje bezig is. De trainer doet er alles aan om ons technisch en tactisch sterker te maken. Ik zie hem als een people's manager die zowel individueel als met het team heel intensief bezig is."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen