Anderlecht wint fraai, zorgen voor Van der Vaart

18 augustus 2016, 22:36

Een enorme stap heeft RSC Anderlecht donderdagavond gezet naar het hoofdtoernooi van de Europa League. Op visite in Tsjechië bij Slavia Praag werd er een fraaie 0-3 zege genoteerd door de Belgische grootmacht. Ondertussen zijn er zorgen voor het Midtjylland van Rafael van der Vaart in het voorportaal van het tweede Europese toernooi.

Anderlecht is na de eerste helft van het tweeluik met Slavia Praag al heel dichtbij de groepsfase van het tweede Europese toernooi gekomen. In Tsjechië won de Belgische topclub simpel met 0-3, door drie goals in de tweede helft. Idrissa Sylla, Lukasz Teodorczyk en Sofiane Hanni namen de doelpunten voor hun rekening. Bram Nuytinck maakte bij de Belgen de negentig minuten vol.

De kans is groot dat Rafael van der Vaart dit seizoen met Midtjylland geen Europees voetbal gaat spelen. De Deense ploeg verloor vanavond, zonder de Nederlander, namelijk op eigen veld met 0-1 van het Turkse Osmanlispor FK. Dat betekent dat Midtjylland volgende week moet winnen in Turkije om zich nog te kunnen plaatsen voor het hoofdtoernooi.

KAA Gent beleefde vanavond een teleurstellende avond tegen Škendija 79, een ploeg uit Macedonië. De formatie van de bewierookte Hein Vanhaezebrouck kwam niet verder dan 1-1 op eigen veld. West Ham United leeft wel met een goed gevoel toe naar de return van volgende week. De Engelsen speelden in Roemenië met 1-1 gelijk tegen Astra Giurgiu en verschaften zich daarmee een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd in Londen.

Ondertussen boekte Sassuolo een 3-0 overwinning op Rode Ster Belgrado. Timo Letschert, deze zomer gekocht van FC Utrecht, had geen aandeel in die zege. De verdediger bekeek het hele duel namelijk vanaf de reservebank. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen