Waterreus: "Van Oostveen moet per direct opstappen"

16 augustus 2016, 07:37

Ronald Waterreus heeft in zijn maandelijkse column in Voetbal International hard uitgehaald naar Bert van Oostveen. Na het opstappen van Dick Advocaat als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal is het volgens de oud-keeper van PSV onvermijdelijk dat Van Oostveen per direct opstapt als directeur betaald voetbal.

"Na de mislukte aanstelling van Hiddink is Bert van Oostveen alleen maar bezig met het aanleggen van noodverbanden. Hij breit dingen recht die niet recht te breien vallen. Want het verhaal Advocaat staat natuurlijk niet op zichzelf. Het staat symbool voor het wanbeleid dat gevoerd wordt bij de KNVB. Kennelijk slaagt Van Oostveen er niet in goede keuzes te maken en om mensen voor zich te winnen. Als zo'n Advocaat je toch opbelt met de mededeling dat hij er na drie potjes mee ophoudt, dan ga je daar als directeur, ongeacht welke clausule dan ook, toch dwars voor liggen? Dit laat je je als grote baas toch niet welgevallen?"

Waterreus ziet in Hans van Breukelen de ideale persoon om met een oplossing te komen. "Mijn hoop is op Van Breukelen gevestigd. Hij kan twee dingen doen: eenvoudigweg een nieuwe assistent aanstellen. Of écht schoon schip maken. Ofwel: een volledig nieuwe staf samenstellen waarin mensen zich solidair verklaren met elkaar en van wie de komst breed gedragen wordt. Ik zou gaan voor optie twee. Zonder Van Oostveen als hoofdverantwoordelijke, dat lijkt me inmiddels onvermijdelijk. Het kan niet anders dat hij, na de zoveelste miskleun, zelf nu ook wel inziet dat zijn aanblijven ongeloofwaardig is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen