Podolski zet punt achter indrukwekkende interlandcarrière

15 augustus 2016, 13:01

Lukas Podolski heeft zijn interlandcarrière voor Duitsland beëindigd. Na 129 interlands heeft hij aan bondscoach Joachim Löw medegedeeld dat hij niet langer beschikbaar is voor Die Mannschaft. Dat maakte hij via zijn eigen Facebook-pagina bekend.

"De beslissing valt mij erg zwaar, want mijn hart is altijd bij het nationale team geweest. En dat zal ook zo blijven. Maar na het Europees kampioenschap en mijn vakantie voelde ik dat mijn focus is verschoven. Alles kent zijn tijd en mijn tijd bij de Deutscher Fussball-Bund is voorbij."

Podolski geeft aan dat het afscheid hem emotioneel valt. "Ik ben trots op wat ik heb meegemaakt met de DFB. Wereldkampioen worden met Duitsland, dat is meer dan waar ik van heb gedroomd. Ik heb succes gevierd, maar ook veel landen en steden over de hele wereld gezien en veel vrienden gemaakt. Het was prachtig."

Slechts twee spelers speelden meer interlands dan Podolski: Lothar Matthäus (150) en Miroslav Klose (137). Laatstgenoemde was met 71 goals een van de twee spelers die vaker scoorde voor Duitsland. Gerd Müller is de ander met drie goals minder. Podolski zal blijven steken op 48 interlandsgoals, eentje meer dan Rudi Völler en Jürgen Klinsmann.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen