Coach vergelijkt Nederlands trio met illuster Milan-drietal

15 augustus 2016, 13:15

Met sterren als Andrea Pirlo, Steven Gerrard en David Villa in de Major League Soccer zijn de schijnwerpers niet direct op het Nederlandse trio Johan Kappelhof, John Goossens en Michael de Leeuw gericht. Toch prijst hun coach bij Chicago Fire het trio door de vergelijking te trekken met een illuster Nederlands drietal bij AC Milan.

"Ik vergelijk ze met Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard", zo wordt Veljko Paunovic geciteerd op de clubwebsite. "We kunnen allemaal zien dat het spelers zijn met veel kwaliteit en klasse en dat ze een grote toevoeging vormen tot ons team. Ik denk dat ze bovendien deuren kunnen openen voor andere spelers. Met hun spel, houding en stijl helpen ze het team én de competitie vooruit."

Paunovic vindt dat de Nederlandse voetbalstijl, die tot uiting komt bij spelers als Robin van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder, de MLS vooruit kan helpen. "Het is heel direct, technisch en tactisch is het heel simpel, met veel dreiging richting de goal. Van Persie, Robben en Sneijder zijn duur, dus het is niet eenvoudig om ze hierheen te halen. Maar alle teams moeten daar wel hun best voor doen in de toekomst."

Het overbrengen van de Nederlandse stijl kan in mindere mate ook via het Nederlandse trio dat nu voor Chicago Fire speelt. De Leeuw doet dan ook zijn best daarvan iets over te dragen. "We laten de Nederlandse stijl zien in het team, evenals onze manier van denken en trainen. Die proberen we over te brengen op andere spelers. Maar uiteindelijk beslist de trainer natuurlijk hoe we dingen aanpakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen