Corona gidst FC Porto naar zege in seizoensopener

13 augustus 2016, 09:21

FC Porto is het seizoen gisteravond (vrijdag) goed begonnen door uit met 3-1 te winnen bij Rio Ave. Jesús Corona (voormalig FC Twente) maakte zijn eerste doelpunt voor FC Porto. Rio Ave eindigde de wedstrijd met negen man na twee rode kaarten.

Porto begon matig aan het duel met Rio Ave. Toen Marcelo een kleine tien minuten voor rust raak kopte uit een corner, leek de nummer drie van vorig jaar in Portugal een uiterst lastige avond te gaan krijgen. Toen was daar Corona. De Mexicaan kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten en legde het leer vervolgens al vallend in het netje.

In de tweede helft kreeg Porto alsnog een makkelijke avond. Hector Herrera schoot vlak na rust de 1-2 binnen. Daarna kreeg doelpuntenmaker Marcelo rood bij Rio Ave en duwde Andre Silva de wedstrijd in het slot. Kort na de 3-1 kreeg Alex Telles als klap op de vuurpijl ook nog zijn tweede gele (en dus rode) kaart.

De Nederlander Bruno Martins Indi werd niet opgenomen in de wedstrijdselectie. De verdediger mag vertrekken bij de Portugese grootmacht.