Heerenveen en Utrecht blijven wachten op eerste zege

12 augustus 2016, 21:51   Bijgewerkt: 12 augustus 2016, 23:50

Na de tweede speelronde zijn sc Heerenveen en FC Utrecht nog altijd zonder zege in het nog prille seizoen. De Friezen en Domstedelingen hielden elkaar vrijdag in het Abe Lenstra Stadion op een 2-2 remise. Gezien het spelbeeld was dat wel een terechte uitslag, al zal men in Utrecht en omstreden een zure nasmaak overhouden aan de Friese gelijkmaker.

Er was eigenlijk geen vuiltje aan de lucht voor Heerenveen, dat de boel achterin aardig dichthield en via Arber Zeneli (schotje naast) nog dicht bij de tweede goal was. Na ruim een half uur ging het echter mis voor de Friese thuisploeg. Yassin Ayoub stal de show met een fenomenale actie en werd binnen de zestien meter neergelegd door Jeremiah St. Juste, die even wat te gretig was. Sébastien Haller legde aan voor de penalty en de Fransman schoot de bal, zoals hij dat zo goed kan, zeer koeltjes binnen.

Na de onderbreking moest Heerenveen de duimschroeven aandraaien, maar het was juist Utrecht dat - vanuit de counter - als eerst gevaarlijk was. Haller kreeg na een uurtje namelijk een uitgelezen kans op de 1-3, maar slaagde er niet om Mulder voor een tweede keer passeren. De thuisploeg gokte vooral op de kwaliteiten van Zeneli, maar de technisch vaardige Zweed kon de Utrecht-defensie niet in zijn eentje ontmantelen.

Utrecht kon zich niet goed over de 2-2 heen zetten en Heerenveen wist niet echt door te drukken, waardoor het ondanks mogelijkheden voor Haller en Zeneli bij een gelijkspel bleef in het Abe Lenstra Stadion. Zodoende hopen Heerenveen en Utrecht volgende week hun eerste seizoenzege te boeken, tegen respectievelijk NEC (uit) en AZ (thuis).

[photo,99866,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen