KNVB wil regel rond geschorsten en beloftenteams aanpassen

10 augustus 2016, 11:03

De KNVB wil een regel veranderen, in samenspraak met de clubs. Het is nog zo dat geschorste spelers van een eerste elftal wel mochten opdraven bij de beloftenploeg van hun club, omdat deze beloftencompetitie los stond van de overige competities, maar door de invoering van de Tweede en Derde Divisie is deze situatie veranderd en stelt de voetbalbond een regelverandering door.

Het is tot op heden nog zo dat een speler bij een rode kaart in het eerste elftal en een schorsing van één wedstrijd alsnog inzetbaar was bij de belofen, maar vanaf dit seizoen moet deze regel volgens de KNVB in de Tweede en Derde Divisie alleen van toepassing zijn voor spelers die jonger dan 23 jaar zijn en/of minder dan tien competitiewedstrijden meespeelden in het eerste elftal. Bij zwaardere overtredingen is de regel niet van kracht.

"Laten we vooropstellen dat we die regel onredelijk vinden en graag willen aanpassen", zegt operationeel directeur Gijs de Jong van KNVB op de bondswebsite. "Dat kan alleen niet zomaar. We moeten het bespreken met de clubs en uiteindelijk moet het voorstel worden bekrachtigd in de algemene vergadering betaald voetbal." De volgende bijeenkomst is in december.

De regel was overigens al van toepassing voor de beloftenteams in de Jupiler League, zoals Jong Ajax, Jong PSV en deels Jong FC Twente. "In die drie seizoenen is er slechts één keer van deze uitzonderingsregel gebruik gemaakt." Hierdoor wordt verwacht dat weinig teams de regel zullen gebruiken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen