Vd Berg, Beerens en Boldewijn scoren in League Cup

10 augustus 2016, 00:47

Manager Jaap Stam heeft met Reading FC de tweede ronde van de Engelse League Cup bereikt. De Championship-club was dinsdag bij de eerste schifting in het eigen Madejski Stadium met 2-0 te sterk voor vierdeklasser Plymouth Argyle.

De eindstand was al binnen 28 minuten bereikt. De zege van Reading op Plymouth had een groot oranje-gehalte, aangezien Joey van den Berg en Roy Beerens verantwoordelijk waren voor de doelpunten. Van den Berg opende in de zestiende minuut op aangeven van Jon Swift de score, Beerens was twaalf minuten later verantwoordelijk voor de 2-0. Stam liet Van den Berg en Beerens de volledige wedstrijd spelen.

Ook Enzio Boldewijn was trefzeker in de eerste ronde van de League Cup. De Nederlander, in het verleden speler van onder meer FC Utrecht, maakte in de dertiende minuut van het bezoek aan Wolverhampton Wanderers de 1-1 voor vierdeklasser Crawley Town. Boldewijn wist een nederlaag echter niet te voorkomen voor zijn ploeg. Conor Coady bezorgde Wolverhampton een kwartier voor tijd de winst (2-1).

Kevin van Veen bracht Scunthorpe United naar de tweede ronde. De Nederlandse aanvaller scoorde op Glanford Park twee keer in de verlenging tegen Notts County en leidde zijn ploeg daarmee hoogstpersoonlijk een ronde verder (2-0).