Man City presenteert met Stones achtste zomeraankoop

9 augustus 2016, 12:07   Bijgewerkt: 9 augustus 2016, 12:14

John Stones speelt vanaf heden in het shirt van Manchester City. De 22-jarige centrumverdediger komt over van Everton en tekent een contract dat hem tot medio 2022 aan City verbindt. Eerder vandaag (dinsdag) lekte er al een inschrijvingslijst voor de Champions League uit, waarop de naam van Stones vermeld stond, dus een transfer leek aanstaande.

Naar verluidt betaalt City een bedrag van ongeveer zestig miljoen euro voor Stones. Everton wees in een eerder stadium al biedingen af van onder meer Chelsea, maar ging nu dus alsnog over tot verkoop van de verdediger. Stones behoorde tot de EK-selectie van Engeland, maar dat toernooi liep uit op een teleurstelling met de nederlaag tegen IJsland in de achtste finale.

Stones reageert verheugd. "City is een ambitieuze club met een geweldige trainer, dus ik kan niet wachten om er aan de slag te gaan en de club te helpen de gestelde doelen te bereiken. Ik weet dat het lastig zal worden een plek in het basiselftal af te dwingen, maar ik ben vastberaden er alles aan te doen om de beste versie van mezelf te worden."

Stones kwam in januari 2013 over van Barnsley en speelde sindsdien 92 officiële wedstrijden voor Everton. Trainer Ronald Koeman zal dus het Premier League-seizoen ingaan zonder de Engels international. Ashley Williams, die met Wales een uitstekend Europees kampioenschap beleefde in Frankrijk, wordt veelvuldig genoemd als Stones' opvolger.

In een eerder stadium kwamen Ilkay Gundogan, Nolito, Aleksandar Zinchenko, Aaron Mooy, Leroy Sane, Gabriel Jesus, Marlos Moreno de Engelse titelkandidaat al versterken. Op papier werd ook Gerónimo Rulli aangetrokken, maar via een opmerkelijke deal werd hij direct doorverhuurd en -verkocht aan Real Sociedad.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen