Meulensteen wordt trainer van Plet bij Maccabi Haifa

9 augustus 2016, 09:46

René Meulensteen is de nieuwe trainer van Maccabi Haifa, zo meldt die club via de officiële kanalen. Maccabi Haifa eindigde vorig seizoen als vierde in de Israëlische competitie, op 23 achterstand van het Maccabi Tel Aviv van Peter Bosz, dat tweede werd.

Meulensteen krijgt bij Maccabi Haifa Glynor Plet onder zijn hoede, die in Nederland speelde voor onder meer Heracles Almelo en FC Twente. Yossi Benayoun, die in de Premier League uitkwam voor onder meer Chelsea, Arsenal en Liverpool, verkaste onlangs naar Maccabi Tel Aviv.

De Nederlandse oefenmeester staat bekend om zijn voorliefde voor techniektraining. Bij Manchester United was hij eerst jarenlang actief in de jeugdopleiding, om later als assistent-trainer van Sir Alex Ferguson te fungeren. Nadat David Moyes in 2013 het stokje overnam van Ferguson, was er voor Meulensteen geen plek meer.

Hij werd assistent van Guus Hiddink bij Anzhi in Rusland. Nadat Hiddink vertrok, nam Meulensteen de leiding over, maar na zestien dagen werd hij al vervangen door de ontevreden clubleiding. In Nederland was Meulensteen jarenlang jeugdtrainer bij NEC.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen