Feyenoord met Jones en Woudenberg in de basis

7 augustus 2016, 11:41

Ook voor FC Groningen en Feyenoord gaat het seizoen vanmiddag (zondag) beginnen. In het Noordlease Stadion, zoals de Euroborg inmiddels heet, gaan beide ploegen op zoek naar een pikstart. De wedstrijd wordt om 12.30 uur afgetrapt en staat, net als vorig seizoen, onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Feyenoord heeft een negatieve balans bij Groningen-uit (12W, 13V, 12G), maar kan deze vanmiddag herstellen. De Rotterdammers moeten het stellen zonder de geblesseerde Sven van Beek, Warner Hahn en Kenneth Vermeer. Ook Miquel Nelom, die al een twijfelgeval was, is er niet bij. Dat zorgt ervoor dat Lucas Woudenberg mag beginnen. Dat geldt ook voor Brad Jones, die de voorkeur krijgt boven Pär Hansson. Spits Nicolai Jørgensen houdt Michiel Kramer buiten de startformatie. Steven Berghuis start, zoals aangekondigd, op de reservebank.

Groningen mist naast de nog niet speelgerechtigde zomeraanwinst Samir Memiševic ook Kasper Larsen en Simon Tibbling, die beiden aanwezig zijn bij de Olympische Spelen. Yoëll van Nieff en Tom Hiariej staan na hun verhuurperiodes bij respectievelijk Excelsior en SC Cambuur in de basis. Voorin staan Jarchinio Antonia, Tom van Weert en Albert Rusnák. Ruben Yttergård Jenssen maakt naast Van Weert ook zijn debuut voor Groningen, waar Sergio Padt de nieuwe captain is.

Opstellingen

FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Maduro, Van Nieff; Hiariej, Drost, Jenssen; Antonia, Van Weert, Rusnák.

Feyenoord: Jones; Karsdorp, Botteghin, Kongolo, Woudenberg; El Ahmadi, Kuyt, Vilhena; Toornstra, Jørgensen, Elia.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen