Cocu steunt Westermann: "Dit is iets typisch Nederlands"

6 augustus 2016, 11:07

Er was deze week veel te doen om Heiko Westermann bij Ajax. De Duitser begon tegen PAOK Saloniki voor het eerst in de basis bij de Amsterdammers, maar de ervaren verdediger maakte allerminst een zekere indruk. Met name in de eerste helft zakte de centrumverdediger behoorlijk door het ijs. PSV-trainer Phillip Cocu neemt het echter op voor de aanwinst van Ajax en stelt dat Nederlanders spelers te snel afschrijven.

"Typisch Nederlands. Iemand speelt een keer een matige wedstrijd en gelijk is het helemaal niks. Een speler wordt afgeserveerd, gefileerd en het is zogenaamd helemaal niks", zegt Cocu tegen het Eindhovens Dagblad. De PSV-trainer kan de kwaliteiten van Westermann moeilijk inschatten. "Ik snap wel dat zij (Ajax, red.) gezocht hebben naar manieren om de selectie sterker te krijgen. Laten we het eerst maar eens zien."

De trainer van de regerend kampioen verwacht een titelstrijd tussen PSV, Ajax en Feyenoord. "Feyenoord heeft de groep bij elkaar gehouden en een paar gerichte aankopen gedaan. Dan word je er niet minder op, juist sterker. Bovendien heeft Feyenoord vorig jaar ervaring opgedaan en een grote dip gehad. In andere delen van het seizoen lieten ze zich wel goed zien. Als die dip eruit is, zijn ze niet ver weg."

PSV opent het eredivisieseizoen zaterdagavond met de lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen