Nelom twijfelgeval, Berghuis start als reserve bij Feyenoord

5 augustus 2016, 16:50

Feyenoord begint mogelijk zonder Miquel Nelom aan het nieuwe eredivisieseizoen. De linksback traint vanwege een blessure al de hele week apart van de selectie en dat was vrijdag niet anders. Het is derhalve nog onzeker of hij komende zondag kan spelen in de uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Mocht Nelom het duel met FC Groningen niet halen, dan neemt Lucas Woudenberg de rol van linksback bij Feyenoord voor zijn rekening in het Noordlease Stadion. Sven van Beek, Warner Hahn en Kenneth Vermeer ontbreken sowieso bij Feyenoord in de eerste speelronde. Coach Giovanni van Bronckhorst laat ook weten dat Steven Berghuis nog niet aan de aftrap zal staan.

"Hij heeft vrijwel de hele voorbereiding bij Watford meegedaan, maar heeft ook tijd nodig om te wennen aan onze spelers en manier van spelen", aldus Van Bronckhorst op de officiële website van Feyenoord. Berghuis, die voor één seizoen wordt gehuurd van Watford, kan wel invallen. "Hij is fit genoeg om minuten te maken."

"We kijken uit naar het begin van de competitie. De hele voorbereiding is erop afgestemd dat je er in de eerste wedstrijd staat", vervolgt Van Bronckhorst. Feyenoord speelde afgelopen zondag al wel tegen PSV voor de Johan Cruijff Schaal. In de Amsterdam ArenA werd met 1-0 verloren van de landskampioen. "Daar zijn we wel teleurgesteld over, maar het is nu zaak om goed te starten in de competitie."

Van Bronckhorst weet wel dat FC Groningen-uit altijd een lastige opgave is voor Feyenoord. "Ze hebben met Ernest Faber een nieuwe coach. Het team is redelijk intact gebleven", analyseert de oefenmeester de tegenstander. "In de voorbereiding heb je hun manier van spelen kunnen zien. Het is een team dat er voor gaat, zeker in thuiswedstrijden. Het is een team met veel wisselingen voorin, met spelers die tussen de linies spelen en aanvallend ingestelde backs. Voor ons was het de laatste jaren een moeilijke uitwedstrijd. Het is nu aan ons om een goede start te maken tegen een ploeg die het ons de afgelopen jaren moeilijk heeft gemaakt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen