Brouwers vindt hoge verwachtingen bij Roda terecht

5 augustus 2016, 10:51

Roda JC heeft in deze zomer maar liefst tien aanwinsten gepresenteerd. Roel Brouwers was de eerste speler die de gelederen van de club uit Kerkrade kwam versterken. De 34-jarige verdediger keerde terug op het oude nest, waar hij vroeger in het betaalde voetbal debuteerde. De routinier speelde meer dan een decennium in Duitsland: twee jaar bij SC Paderborn en negen jaar bij Borussia Mönchengladbach.

"Het was een fantastische periode", zegt Brouwers op de Roda-website over zijn periode bij Gladbach. "Toen ik de overstap maakte (in 2007, red.), speelde Borussia op het tweede niveau. Aan het eind van dat seizoen promoveerden we meteen naar de Bundesliga. De eerste jaren hadden we moeite ons te handhaven, vervolgens kwamen we uit in de Europa League en uiteindelijk maakte ik op mijn 33ste mijn debuut in de Champions League. In Sevilla liep ik afgelopen seizoen het veld op met de Champions League-hymne, die ik tot dat moment alleen van tv kende. Terugkijkend vind ik het geweldig dat ik de hele ontwikkeling van de club heb mogen meemaken."

Nu is Brouwers dus terug waar het allemaal begon. "Roda JC is altijd mijn club gebleven. Daarom ben ik heel blij dat ik ben teruggekeerd. En dat ik ook na mijn carrière aan de club verbonden blijf, is voor mijn toekomst ook belangrijk", aldus Brouwers, die de hoge verwachtingen rond zijn persoon logisch vindt. "Dat is ook terecht. Tenslotte heb ik acht jaar in de Bundesliga gevoetbald. Ik ga mijn best doen om dat waar te maken. Met mijn ervaring mag er van mij verwacht worden dat ik één van de leiders van het team ben. Ook daarin zal ik proberen alles te geven wat ik in me heb."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen