Sané na Man City-transfer duurste Duitse speler ooit

2 augustus 2016, 11:24

Het is rond: Leroy Sané vervolgt zijn carrière bij Manchester City. Schalke 04 heeft officieel bevestigd dat het grote talent zijn vleugels uitslaat en bij de Engelse topclub gaat voetballen. Met de transfer van de jonge aanvaller is naar verluidt bijna 50 miljoen euro gemoeid. Daarmee is Sané de duurste Duitser ooit. Dat was eerder Mesut Özil, die in 2013 voor 47 miljoen euro van Real Madrid werd overgenomen door Arsenal.

Sané was maandag al in Engeland om zijn transfer naar Man City af te ronden, nadat hij eerder al een transferverzoek had ingediend bij Schalke 04. Hij is na Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund) en Nolito (Celta de Vigo) de derde grote zomeraanwinst van manager Pep Guardiola, die vorig jaar met Bayern München nog tegen Sané speelde.

De versterking van Man City tekent een contract tot de zomer van 2021 bij Manchester City. Sané speelde in het verleden naast Schalke 04 ook voor SG Wattenscheid 09 en Bayer Leverkusen. In het shirt van Schalke, waar hij twee periodes (2005-2008 en 2011-2016) onder contract stond, maakte hij elf doelpunten in 47 Bundesliga-wedstrijden. Het supertalent was deze zomer met Duitsland actief op het EK in Duitsland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen